Alde sider

75 cl 6,9% alk

Turr og perlande eplesider

Summerred Discovery

Aroma og Gravenstein

Syre g/l: 7 Sukker g/l: 10

Allergen: sulfitt

Når dagane vert korte og gulskjæret kjem i lia, er epla klare til hausting. Her på garden har eg Summerred, Gravenstein, Discovery og Aroma. Desse sortane passar ypperleg til sider og bidreg kvar med sin eigenart. Eg plukkar dei varleg ned når dei er søte nok og pressar dei til eplemost. Mosten fyller eg i ståltankar i lag med ein tanke sukker og gjær.

Når gjæringa har kome godt i gang set eg temperaturen ned og ventar spent. Slik får sideren utvikla seg sakte men sikkert, medan den held på den friske eplearomaen. Når sidertankane er utgjæra kallar eg saman gode vener og smakar oss fram til ei blanding som er balansert mellom syre og sødme, fruktigheit og frisk ange. Eg tilset litt kolsyre for å få den perlande og tappar så på flasker.

Alde Sider får du tak i på Vinmonopolet og i gardsbutikken